Massage

Stretching

Övrigt

Priser

Om mig

Kontakt

Hem

 

Friskvård och träning


Hundar, precis som människor mår bra av allsidig träning. För hundar som ska prestera inom tjänst eller på tävling är det extra viktigt att de är fysiskt tränade för sin uppgift. Det är betydligt lättare att förebygga skador genom rätt träning än att rehabilitera när skadan väl har uppkommit.


Genom att hålla hunden i bra grundkondition, lagom vikt och lära känna sin hunds rörelsemönster kan man förebygga många krämpor. Olika hundar behöver dock olika grundkondition. Kravet på en sällskapshunds fysik är inte lika hög som på en tävlingshund där kroppen på ett medvetet sätt bör byggas upp.


För att bygga upp hunden allsidigt och grundligt bör flera parametrar ingå. För en draghund som i sitt arbete behöver kunna springa långa sträckor bör givetvis träningen bestå av konditionsträning. Men man bör också lägga in styrketräning, koordination och balans för en allsidig träning.


Hundprestanda kan hjälpa dig att lägga upp ett individuellt träningsprogram för din hund. Det kan t ex vara inför jaktsäsongen, inför ett prov eller för viktreduktion. Eller om du helt enkelt bara vill lära dig nya roliga saker att göra med din hund!